בואו נתחיל בתרגיל מחשבתי.
תחשבו רגע על המילה עבדות בהקשר של דיאטה / ירידה במשקל / תזונה נכונה / אורח חיים בריא, ותרשמו את המחשבה הראשונה שעולה לכם לראש.
עכשיו, תחשבו על המילה חירות, גם כן בהקשר של דיאטה / תזונה נכונה / אורח חיים בריא וגם כאן, תרשמו את ההקשר הראשון שעולה לכם לראש.
רוצים לגלות מה אומר עליכם מה שרשמתם? קראו עד הסוף :)
____
כל אדם שחווה מעל פעם אחת את נושא הירידה והעלייה במשקל, צפוי להסכים כי די קשה לרדת במשקל, אך שהאתגר האמיתי, הוא לדעת לשמור על התוצאה.
ולמה זה ככה?
כי כדי לרדת ניתן לדבוק בשיטה (ותעשו טובה תבחרו בשיטות בריאות) פלוס כוח רצון לאיקס זמן, ואז מצליחים לרדת (נתעלם כרגע מהסיבות למה זה עלול לא להצליח. יש סיבות רבות לכך וצריך לפתור אותן אחת אחת).
ואז מגיעה תקופת השמירה.
המדע טוען כיום, שאם אדם ירד במשקל בצורה לא נכונה ולא מאוזנת, יהיה לו כמעט בלתי אפשרי לשמור על המשקל החדש, כי לגוף ישנם מנגנונים כל כך מתוחכמים שמנסים לעשות הכל על מנת להחזירו למשקל המקורי.
ומה לגבי מי שירד בריא ומאוזן? אצלו מנגנוני ההישרדות האלה יפעלו באופן מוחלש יותר, ולכן סיכוייו להצליח לשמור רבים יותר.
ומה עוד חשוב כדי להצליח?
אז זהו, שכאן נמצא המרכיב העיקרי והמשמעותי ביותר להצלחה, שבלעדיו אדם יכול להצליח לרדת, אבל ללא המרכיב הזה סיכוייו להצליח לשמור הם קלושים ביותר- וזה- השינוי המחשבתי.
כאשר אנו נמצאים בירידה, אנחנו מרגישים תחת פרוייקט. כלומר יש לנו הוראות שאנו מנסים לעקוב אחריהן, ולכן באופן מודע ואקטיבי אני אבחר מה לאכול ואיך לנהוג, כי אני תחת פיקוח.
כאשר מגיעים לתקופת השמירה, נושא התזונה זז קצת הצידה, ואז מה שמניע אותנו זה תת- המודע. אותן מחשבות נסתרות, שאיננו שמים לב אליהן, שהם בעצם יקבעו (בין היתר) מה נבחר לאכול ואיך ננהג.
____
נחזור לתרגיל ממקודם:
אדם בעל חשיבה "שמנה" יגדיר עבדות בתור התעסקות מעייפת עם נושא האוכל.
בהקשרים אלה הוא יחשוב על ספירת נקודות/ ספירת קלוריות / הכנות מיוחדות/ בישול נפרד משאר בני הבית / ספורט מעייף / ויתורים/ סבל / קושי וכיוצ"ב. כלומר ישנה תחושה שכל ההתעסקות עם נושא האוכל על מנת לרדת במשקל זו עבדות אחת גדולה.
לעומת זאת, המילה חירות, תקושר למחשבות של חופש מוחלט. לדוגמא: ניתן לאכול הכל בלי הגבלה / הכל כלול / לא סופרים קלוריות / לא צריך להיות מודע בכלל לקלוריות / אין שוטר / שפע של מתוקים וכו'.
עכשיו, בוא נראה מה אומרת חשיבה "רזה"
אדם בעל חשיבה "רזה" צפוי להגדיר עבדות בתור עייפות פיסית מעודף האוכל/ תחושת הכובד של עודף המשקל שהגוף נושא ביום יום / סבל מבחירת הלבוש כל יום / הימנעות מפעילויות פיסיות ואולי גם חברתיות וכו'.
המחשבה על חירות, גם כאן תתבטא בחופש, אך בשונה מהחשיבה "השמנה", בחשיבה ה"רזה", החופש ישויך סביר להניח לחופש פיסי. לדוגמא: קלילות פיסית / ניתן ללבוש הכל / הכל נראה עלי טוב / ניתן לקנות בכל חנות בגדים / לא לחשוב על המשקל / לא לספור קלוריות / בריאות / חיוניות / כושר מעולה / מסוגלות לבצע כל פעולה שחפצים בה.
עכשיו כבר חלקכם רואים את הבעיה.
אדם בעל חשיבה "שמנה" מחכה בסתר ליבו לרגע שהוא יסיים לרדת במשקל, כי זו עבדות אחת גדולה, ויצא מהמסגרת על מנת "שילך השוטר" והוא ירגיש "חופש". וכפי שמחשבתו מוליכה אותו, חופש משמעו מותר הכל, "מתפרעים" וכך בעצם כל המשקל עולה בחזרה.
אדם בעל חשיבה "רזה" יגיע למשקל היעד, וכל כך יחוש את החופש במצב החדש שהוא לא ירצה לתת לזה ללכת. בחשיבה "רזה" מצב העודף משקל משוייך לעבדות, וכשם שאיש מאיתנו לא ירצה להיות במצב של עבדות, ככה גם בסתר ליבו ובסתר מחשבתו , אדם בעל חשיבה רזה ישאר רזה. כי רזה זו החירות.
לסיכום אומר, כי הגיוני ביותר שאדם שנמצא בתהליך ירידה במשקל יחוש שהוא בעבדות. עם לקוחות אני מאוד מנסה להקל להם את התהליך, ולהביא לתוצאות עם כמה שפחות מאמץ, אך יחד עם זאת- כן! יש מאמץ! זה בלתי נמנע!
לכן, תנסו להנות מתהליך הירידה. תנסו למצוא שיטה שלא מכבידה עליכם ושתרגיש לכם כמה שפחות טבעית ולא "עבדות".
ובנוסף, הכי חשוב, כשהגעתם ליעד, כולל ליעד ביניים, תתמקדו בלהעריך את המצב החדש. תתאהבו בו כל כך , כי רק ככה תצליחו לשייך אליו את תחושת החירות והאידאל. כשהתחושה הזאת תהייה כל כך חזקה היא תצליח לעמוד מול הפיתויים.
____
הערה: חשוב לציין כי הנושא הינו מורכב יותר. יכולים להיות מצבים רבים בו אדם בעל חשיבה "רזה" בכל זאת יתמודד עם עודף משקל ולהיפך. כמובן שכל מקרה לגופו ולכל אדם הפתרונות מותאמים באופן אישי. מטרת הכתבה היא להסב את תשומת לבכם, שלכל אדם יש מחשבות נסתרות, הקשרים בתת מודע בין אוכל – דיאטה- הצלחה – חופש, ושההקשרים האלה מאוד משפיעים על חיינו.
Comments